Sirius B magazin

Pratite SB na:
Follow on Twitter

Časopis za sf, fantasy i horor književnost

Sirius B objavljuje domaće i strane sf, fantasy i horor pripovjetke. Do šestog broja izlazit će u dvomjesečnom ritmu, a nakon toga postaje mjesečnik. U početku će se distribuirat isključivo putem pretplate ili direktno od izdavača.

:: kliknite na malu naslovnicu ::

Koncept Sirius B je SF magazin koji objavljuje domaće i strane sf, fantasy i horor priče. Uz neobjavlejne klasike žanra (u to se ubrajaju i ponešto zastarijele priče), na stranicama Siriusa B naći će se brojni suvremeni autori, a jedini kriterij odabira bit će kvaliteta i zahtjevi čitatelja. U cilju nam je objaviti sva djela kraće forme koja su ovjenčana nekom od glavnih žanrovskih nagrada.


Želja nam je da u kreiranju svakog broja sudjeluje što je veći broj čitatelja koristeći blagodati suvremene tehnologije.


Vuče korijen iz tradicije znanstveno-fantastičnih časopisa u Hrvatskoj, ali osim varijacije na ime, nema nikakve veze s originalnom Siriusom koji je izlazio u izdanju Vjesnika (osim kvalitete, nadamo se:)


U početku će izlaziti dvomjesečno s planom da pređe na mjesečni ritam u budućnosti. Formata je 13x19 cm s naslovnicom u boji i crno-bijelim ilustracijama (u planu) za pojedine priče i tekstove. Imat će između 160 i 176 stranica.


Uz priče i novele te romane u nastavcima objavljivat će i recenzije domaćih te stranih izdanja, škole pisanja, kritičke osvrte na sve što ima veze sa SF-om, kao i zanimljivosti iz svijeta omiljenog nam žanra.


Sirius B će ujedno biti i platforma za nagradne igre i tematske natječaje koji će biti objavljeni na našoj web i facebook stranici i na našem tweetu.


Glavni urednik je Davorin Horak (davorin.horak@hangar7.hr)